Google

miercuri, 17 septembrie 2008

Pirateria software in Romania, extirpata?

Autoritatile romane anunta victorii impotriva pirateriei software

Oau, in sfarsit, se misca ceva in Romania. Autoritatile romane sunt pe un drum bun si ilegalitatea din Romania e pe cale sa apuna. Perfect!

Pai sa va spun eu cum stau de fapt lucrurile (de parca n-ati stii deja). Ultimele 2 locuri de munca ale mele au fost in firme cu peste 500 de angajati. Una romaneasca, una internationala.

In prima firma (este evident motivul pentru care n-o sa-i dau numele) eram anuntati cu 2,3 zile inaintea unui eventual control sa dezinstalam aplicatiile pentru care nu erau cumparate licente si rugati sa nu raspundem la nici un fel de intrebare pusa de oamenii care veneau in inspectie. La cea de-a doua, ei bine, de 6 luni de zile eram anuntati, saptamanal, ca urmeaza sa soseasca licentele cerute.

Problema mare este ca la ambele firme programele fara licenta erau cele uzuale, cu care se facea treaba si care in nici un caz nu costau peste 600$.

Si, ca o paranteza, un subiect deloc departe de pirateria software, acum 2 saptamani, un amic imi cerea cu seninatate, 'empetreiuri' cu noile piese Metallica (stiindu-ma fan). Nimic neobisnuit ati zice...dar cand aceste 'empetreiuri' costa in jur de 30 de ron, nu stiu de ce ne mira ca sunt piratate jocuri si filme ale caror dvd-uri costa in jur de 100/150 ron.

Trist, foarte trist si totusi, mai jos aveti cifrele impresionante ale 'autoritatilor romane'.

In ultimii doi ani aproape 180 de persoane au fost trimise in judecata cu acuzatii de piraterie software


Amin.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Stai linistit ca peste tot se intampla asa :D La toate firmele la care am lucrat eu, 3 la numar, a fost la fel si nu vad sa se schimbe ceva prea curand.

Bianca.